Cottesloe Residence

This house has been designed for a retired couple on a small 450 sqm block in the beachside suburb of Cottesloe, WA. Essentially consisting of two pavilions connected with a central gallery circulation space, this residence makes the most of a very compact site. The majority of the accommodation is located at the ground floor level, with lesser used additional bedrooms located on the first floor.

The house takes advantage of good passive solar design principles to maximise natural light and minimise exposure to direct summer sun. Difficult planning regulations have been cleverly dealt with to produce a contemporary home which contributes to the streetscape and the local built environment without resorting to the historicist references or reproductions that often tend to be produced without a clear understanding of cultural or architectural significance.

Location:Cottesloe, WA